Kategorier
Allmänt

En försvarsadvokat kommer till din hjälp

Behöver du en försvarsadvokat i Stockholm, hittar du en person som gör sitt bästa för att se problemet ur din synvinkel. En advokat talar för din sak, så att du ska få minsta möjliga straff.

Har du inte gjort dig skyldig till ett brott bör du förstås bli frikänd. Men även om du har gjort något som är fel i lagens mening, är en försvarsadvokat på din sida oavsett omständigheterna. Det är en del av samhällets rättssäkerhet, så att ingen ska bli oskyldigt dömd.

En skicklig försvarsadvokat i Stockholm finns med även under polisförhör och är ett stort stöd för dig under en rättegång. Den som är anklagad för brott befinner sig i en pressad situation och har rätt till att ha en försvarsadvokat närvarande.

Frikänd eller så lågt straff som möjligt

Advokater har olika rättsområden, så en försvarsadvokat är en specialist när det gäller brottmål. Dels tittar man på vad lagen säger och dels vad det finns för förmildrande omständigheter eller andra skäl till att utdöma lågt straff. Rättsfall där man dömt till låga straff kan också åberopas. Din försvarsadvokat har många års vana vid jobbet och vet hur man agerar för att till exempel försöka få ner eventuella skadestånd du krävs på.

Även om du skäms för en dumhet du har gjort, behöver du inte vara rädd för att advokaten dömer dig. Det är en professionell roll att vara försvarsadvokat, och en sådan ska utan värdering göra sitt bästa för att du, om möjligt, ska bli frikänd helt.