Kategorier
Rekrytering

Konsulthjälp för chefsrekrytering i Stockholm

Att rekrytera chefer är en viktig uppgift för en företagsledare. Till hjälp går det att vända sig till en firma som sysslar med chefsrekrytering i Stockholm.

Det går självklart att vara framgångsrik som företagsledare utan att man är expert på att rekrytera personer till en chefsroll. Och att anställa nya chefer i ett mindre eller medelstort företag hör kanske inte till de dagliga uppgifterna. Inte desto mindre är det en grannlaga uppgift att hitta en ny chef i sådana företag.

Att rekrytera chefer genom en platsannons kan vara vanskligt. Mängden sökande kan vara stor men att vaska ut guldkornen bland sökande är inte enkelt. Personer med välskrivna och imponerande CV kan utgöra en försåtlig mina. Vilken sökande informerar om eventuella tillkortakommanden?

Chefsrekrytering i Stockholm för ett medelstort företag

Peter är verkställande direktör i ett företag som tillverkar och säljer livsmedel. Bolagets försäljningschef har sagt upp sig. Hon tänker hoppa över till ett konkurrerande företag. Peter kan branschen och är väl förtrogen med i princip alla större kunder. Han kan tillfälligt ta över rollen som försäljningschef. Men vem ska ta grovjobbet med rekrytering av ny chef?

Peter inser att han måste prioritera sin egen tid. Han vänder sig till ett företag som sysslar med chefsrekrytering i Stockholm. Tillsammans med en konsult från firman upprättas en beskrivning över vilken teknisk kompetens som den tilltänkta försäljningschefen behöver ha. Väl så viktigt är att lista kraven på personliga och sociala egenskaper. Försäljningschefen ska ju ha förmåga att entusiasmera och styra företagets säljkår.